İran Filmleri

16 Ekim 2016 Pazar

Kilomètre Zéro - Sıfır Kilometre Filmi


  
  • Kilomètre Zéro  - Sıfır Kilometre Filmi  


Resim  
1.Anlatım Türkçe:  Film Irak ordusunda asker olan genç Kürt  Ako'nun  (Nazmi Kirik) asker  arkadasinin cenazesini ailesine götürme  çabasini anlatiyorTrajik oldugu  Kadar  canli  komik bir film Ortaya Ettik  çikarmis Hiner Saleem . Kilometre Sıfır  Cannes  yarışması için  resmi ilk  seçilen  Irak filmi         

Yönetmen:  Hiner Saleem   
Yapım: Fransa-Irak  / 2005 
Oyuncular :
Nazmi Kirik 
Eyam Ekrem 
Belcim Bilgin 
Ehmed Çeladizeni 
Nezar Selami 


2.Anlat ım İngilizce: Hikaye baslar ile  Bir  yol yolculuk hikayesinin  ayarlanan  Irak Kürdistan sırasında İran- Irak savaşı 1988 Yılında  radyo spikeri  Olan  açıklayan Olayları oluyor .                  
T o sahne Sonra geçer Için  Bir  Kürt köyüne  Bir  kaç hafta Önce halepce zehirli gaz saldırısı Ako , bir  genç Kürt adam , bir  zoraki Için Katılmak Irak OrdusuSüre  o oldugunu  hayal  ait  kaçan Ülkeyi . Bir  kaç dramatik sahneler izleyinBazi  ait  onlari Olmanın flashback  ait  evdeAko  gonderilir  Üzere cepheye Sahip  Bir  kaç Kürt yoldaşlarımızın ettik  Bir  özne Için kötüye Tarafından Diğer Iraklı askerlereyüzünden hiç  ONUN  Kürt  arka.                                           
Orada olan diğer sahneleri tasvir kötüye deIn one , bir  adam  olduğunu  dayak için reddeden için koşmak tur ile diğerleriGelen başka bir  ateşleme kadro  olduğu  görüldü  içinde  yürütülmesi yakalanan Kürt gerilla .                     
Ne zaman Ako  edilir  verilen  bir  misyon için eskort tabutu  a  ölü Irak asker için  onun  ailesinin bir  beklenmedik fırsat için kaçan gelir yukarı . Onun  sürücü döner dışarı etmek  bir olmak  Arap ile güçlü duygu karşı KürtlerOnlar edilir verilen  bir  küçük  araba  ile tabut dökümlü  bir in  Irak bayrağısarılı için  üst. İki  set  üzerinden için uzun bir yolculuk boyunca Irak manzarave karşılaşmaya  bir  kaç olayları boyunca yolIn oneonlar edilir karşıya tarafından  bir  çığlık Irak kadına  olan  ikna olduğunu ölü asker  onu olduğu  kocasıBir başka deyişle                                                                    
Gibi  yolculuk gider  üzerinde,  Ako yapar  onun  en iyi için hile sürücü içine başlığı doğru Kürdistan . sonunda bulur  onun  köyşimdi yıkılmış ve terk edilmişAncak , o  bulur  onun  eşi , fakat  onların birleşme  edilir  kesilmiş kısa tarafından  bir  Irak bombardımanı .                    
Ayar Anahtarları Için Ako ettik  ONUN  eşi  2003 Yılında  Bunlar tartışmak  ne  Kadar ONLAR kaybetti sırasında savaşettik duymak haberleri oldugunu Bağdat  etti  düşmüş Için Koalisyon birlikleriBunlar şunlardır memnunettik kutlamak onlarin yeni keşfedilmiş özgürlük .                          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder